Izbjeljivanje zubi


Izbjeljivanje-zubi

Zdravi i bijeli zubi važan su čimbenik estetskog izraza osobe. Sa širokim, lijepim osmijehom na licu izgledamo pristupačnije, a u komunikaciji su osmijeh i samopouzdanje kombinacija koja uvijek uspijeva. Dostupnost sredstava za izbjeljivanje zubi je takva da se prodaju u gotovo svakoj većoj trgovini. No, prije izbora metode izbjeljivanja, svakako biste se trebali savjetovati sa stomatologom kako biste imali ispravnu informaciju o učinkovitosti i rizicima pojedine metode.

Izbjeljivanje-postupak-zoom

KLOX FOTODINAMIČKA TERAPIJA

BlancOne je prvi proizvod temeljen na Klox patentiranoj fotodinamičkoj tehnologiji. Uspješnost BlancOne je rezultat više od desetljeća istraživanja. Klox tehnologija je bazirana na interakciji tri različita čimbenika:

  • svjetlosna energija producirana lampom ili laserom
  • specijalni fotodinamički kristali koji apsorbiraju i reemitiraju specifične valne duljine svjetlosti
  • djelatna komponenta koja se primajući ovu energiju kemijski aktivira i djeluje na okolno tkivo
Diskoloracija zuba Pigmenti koji uzrokuju diskoloraciju zuba mogu se nalaziti na površini zuba ili unutar zubne strukture. Pigmenti na površini zuba se talože iz konzumirane hrane i napitaka (kava, čaj, gazirani sokovi, crno vino…), nepodesnih navika (pušenje) ili nedostatnog održavanja higijene zuba (kromogene bakterije). Uklanjanje ovih pigmenata se obavlja u stomatološkoj ordinaciji ultrazvučnim čistačem, pjeskarenjem i poliranjem zubi rotirajućim instrumentima, te sredstvima za poliranje. Ponekada je dovoljno očistiti kamenac i zube ispolirati da postanu svjetliji i ljepši.

Druga vrsta pigmenata se nalazi unutar strukture zuba i na nju se ne može djelovati čišćenjem i poliranjem zubi. Pritom mogu biti zahvaćeni svi ili samo pojedini zubi. Ukoliko se radi o pojedinom zubu, najčešći je uzrok avitalan zub. Diskoloracija nastaje usljed dezintegracije zubne pulpe (živca) koja sadržava proteine i hemoglobin. Njihovom razgradnjom nastaje sivo – crna amorfna masa koja se ugrađuje u tvrda zubna tkiva. Intenzitet diskoloracije ovisi o proteku vremena, odnosno pravovremenom endodontskom tretmanu.

Diskoloracija svih zubi može biti uzrokovana genetskim čimbenicima, lijekovima ili promjenama unutar strukture zuba koje nastaju, odnosno povećavaju se sa životnom dobi.

Mogućnosti izbjeljivanja zuba Tehnike izbjeljivanja baziraju se na uporabi vodikovog peroksida kao aktivne supstance. Na tržištu postoji veliki broj preparata koji služe u svrhu bijeljenja zubi, kako za kućnu tako i za profesionalnu uporabu.
Sustavi za izbjeljivanje zubi koji se primjenjuju u stomatološkoj ordinaciji (in office treatment) danas su najprihvatljiviji, s obzirom na nizak rizik i visoku učinkovitost tretmana. Izbjeljivati se mogu svi zubi ili pojedini potamnjeli zub. Ako se radi o liječenom potamnjelom zubu, sredstvo za izbjeljivanje se postavlja u sam zub iz kojega se prethodno odstranio stari ispun. Najčešće je dovoljno ostaviti uložak za izbjeljivanje u zubu nekoliko dana da se postigne zadovoljavajući rezultat.
Proizvodi za kućnu uporabu (home treatment), kao što su paste za zube i gelovi za izbjeljivanje su postali popularni zbog svoje dostupnosti. Koncentracija aktivnih sastojaka kao što je karbamid peroksid u njima je smanjena zbog rizika uporabe bez stručnog nadzora.
Paste za izbjeljivanje zuba koje u sebi imaju abrazivna zrnca, su osobito opasne i nepodesne. Ova zrnca bi trebala odstraniti pigment s površine zuba, ali nažalost vrlo često uz nekontroliranu uporabu oštećuju i caklinu zuba.
Neophodno je napomenuti da sredstva za izbjeljivanje ne mijenjaju boju postojećih ispuna i krunica, koje se mogu naknadno promijeniti i prilagoditi novom stanju.

 

Izbjeljivanje-prije     Izbjeljivanje-poslije

Zubi prije i nakon tretmana izbjeljivanja. Jasno se vidi iz priloženih slika da su zubi nakon tretmana nekoliko nijansi bjeliji.

 

Izbjeljivanje-prije-2     Izbjeljivanje-poslije-2

U dogovoru s doktorom, pacijent može sam birati stupanj izbjeljivanja, odnosno bjeline zubi.

 

Što se očekuje od profesionalnog izbjeljivanja zuba?

Brz i učinkovit rezultat

Vidljiv rezultat
BlancOne tretman, ako je pravilno proveden, uvijek čini zube bjelijima (prosječno 4 – 9 nijansi) i svjetilima.

Brz rezultat
BlancOne tretman može biti završen u samo jednoj posjeti od 30 – 40 minuta.

Trajan rezultat
BlancOne tretman ne isušuje caklinu, te ne postoji regresija boje. Zahvaljujući dubinskom djelovanju izbljeljivanja, rezultati su dugotrajni (prosječno više od dvije godine).

 

Sigurnost i udobnost

Nema bolova i osjetljivosti
BlancOne tretman je siguran i klinički testiran. “Hladna” fotodinamička reakcija ne oštećuje caklinu ili vitalnu pulpu zuba. Pošto BlancOne ne isušuje caklinu zuba, ne postoji preosjetljivost zuba.

Nema potrebe za mijenjanjem navika
Pošto se na mijenja struktura cakline, nije potrebna posebna dijeta bez kromogenih tvari nakon BlancOne tretmana i pacijent može nastaviti sa svojim normalnim osobnim navikama.

 

Niska cijena / visoka kvaliteta

Ekonomičnost
Bez potrebe za posebnom opremom, kratko vrijeme i mogućnost ponavljanja tretmana osiguravaju da se BlancOne može ponuditi po prihvatljivim cijenama, vrlo sličnim onima koje mnogi izdvoje za osobnu njegu (frizure, kozmetiku, teretana, spa…)

Profesionalnost
BlancOne tretman provode kvalificirani zdravstveni profesionalci koristeći tehnološki visoko razvijeni medicinski proizvod, prema propisanoj kliničkoj proceduri. Tretman je brz i ugodan.

Aktivna tvar: Hydrogen peroxid 29,5 %
Vrsta tretmana: u ordinaciji
Prosječna promjena boje zuba: 4 – 9 nijansi
Trajanje tretmana: 30 – 40 minuta
Ponavljanje tretmana: svakih 1 – 2 godine

Ako imate pitanja za nas ili želite dogovoriti besplatan pregled,
pošaljite upit još danas!

Vaše ime i prezime*

Vaš Email*

Vaš telefon

Vaša Poruka*