Laser HF u stomatologiji

LaserHF

U usporedbi sa drugim metodama liječenja, terapija laserom je manje invazivna i bezbolna. Liječenje traje kraće, a oporavak je brži i ugodniji.

U svakodnevnom radu koristimo Laser HF njemačkog proizvođača Hager Werken GmbH, prvi uređaj koji ima terapijski laser, kirurški laser i visoku frekvenciju, te koristi 2 valne duljine, što u praksi znači široki spektar primjene u svim područjima stomatologije.

Hager-454x1024Terapijski laser primjenom infracrvenog zračenja utječe na cijeljenje mekog tkiva, istovremeno reducirajući upalu i smanjujući akutnu i kroničnu bol. Upotrebljava se u svrhu poboljšavanja i ubrzavanja reparacije tkiva. Djeluje na način da reducira oksidativni stres i povećava ATP (glavno unutarstanično skladište energije), što dovodi do poboljšanog metabolizma stanice i redukcije upale.

Endodoncija

Kvalitetno očišćeni i adekvatno napunjeni korijenski kanali jamstvo su dugotrajnosti liječenog zuba. Upotreba lasera u liječenju zuba omogućuje sigurnu i potpunu dezinfekciju korijenskih kanala.

Parodontologija

Liječenje parodontne bolesti laserom je minimalno invazivna terapija u kojoj se duboki parodontni džepovi oboje fotoaktivnom tvari i onda tretiraju terapijskim laserom, koji uništava bakterije koje uzrokuju upalu i propadanje zubnog mesa. Bakterije su uništene čak i u teško dostupnim mjestima, bez oštećenja okolnog zdravog tkiva. Terapija ima trenutni učinak a anestezija nije potrebna.

Kirurgija mekih tkiva

Odstranjivanje izraslina, frenulektomija kao dio ortodontske terapije, vestibuloplastika kao preprotetska terapija i sl. je ugodnija od klasične kirurgije; zahvati su brži, bezbolni, nema krvarenja, nema potrebe za šivanjem. Oporavak pacijenta je brži, a tkivo zarasta bez ožiljka.

Parodontitis-01-Web-300x199

Implantologija

Terapija laserom se preporuča odmah nakon ugradnje implantata i tijekom sljedeća 2 tjedna jer se smanjuje postoperacijska bol i oteklina, a laser je također metoda izbora kod liječenja periimplantitisa (upala oko implantata).

Izbjeljivanje zubi

Izbjeljivanje laserom najsigurnija je, najbrža i najučinkovitija metoda.

Liječenje herpesa, afti i drugih ranica u ustima

Nakon samo jednog tretmana, a osjeća se trenutno olakšanje. Vrijeme zacjeljivanja je skraćeno, toliko da ako se terapija napravi u ranoj fazi razvoja herpesa, trenutno se stvori zaštita na površini i zaustavi daljnji razvoj.

Također koristi se i kod direktnog prekrivanja zubne pulpe, desenzibilizacije osjetljivih zubnih vratova i terapije boli različite etiologije.

 

Ako imate pitanja za nas ili želite dogovoriti besplatan pregled,
pošaljite upit još danas!

Vaše ime i prezime*

Vaš Email*

Vaš telefon

Vaša Poruka*